Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο όνειρο ...

Γεια σας ...
Ο Δεκέμβριος συνεχίζεται 
με όμορφο καιρό και βόλτες στην θάλασσα.





Λατρεύω τα παραμύθια και 
διαβάζοντας ένα με τίτλο
"Χριστουγεννιάτικο όνειρο"
σκέφτηκα να σας το παραθέσω:


Μια φορά και ένα καιρό, Παραμονή Χριστουγέννων, που το κρύο ήταν ανυπόφορο και το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα, ο Πίπης ο σπουργίτης είχε παγώσει, διότι η φωλιά του είχε χαλάσει.
        Κάτι πρέπει να κάνουμε, είπαν τα δύο σκιουράκια Μέλιος και Μαρούσκα.
-         Μαρούσκα, ο μικρός σπουργίτης θα κάνει μαζί μας Χριστούγεννα. Τον ακούς; Όλο αναστενάζει.
Η Μαρούσκα έβγαλε το κεφαλάκι της έξω από την φωλιά. Πω πω! Το χιόνι είχε στρώσει το κατάλευκο σεντόνι του, τα δέντρα φορτωμένα χιόνι και μέσα στις κουφάλες του ς τα ζωάκια κούρνιαζαν ντυμένα στα ζεστά τους ρούχα.
-         Πίπη; Πίπη; Φώναξε η Μαρούσκα. Έλα εδώ.
Ο μικρός σπουργίτης με τρεμουλιαστή φωνή, μελανιασμένος από το κρύο, τίναξε τις φτερούγες και πετώντας χώθηκε στην φωλιά με τα σκιουράκια. Εκεί ήταν όλα στολισμένα. Ένα φανταχτερό έλατο γεμάτο κόκκινα λαμπιόνια, χρυσές γιρλάντες, κουδουνάκια, αστεράκια και μπόλικα βελανίδια γα φαγητό. Στην άκρη της φωλιά ένα μαγκάλι με  μπόλικα ξύλα άναβε γεμίζοντας την φωλίτσα με πολύ ζέστη.    
- Έτσι ακριβώς φανταζόμουν τις άγιες μέρες, είπε ο Πίπης. Σας ευχαριστώ πολύ.
Η κυρά Μαρούσκα του έστρωσε μια γωνίτσα και αφού έφαγαν, έπεσαν να κοιμηθούν.  Τότε έγινε κάτι πολύ παράξενο. Άνοιξαν οι ουρανοί. Άγγελοι έψελναν, τύμπανα χτυπούσαν και ένα πελώριο δυνατό φως σκέπασε τη γη. Ξαφνιασμένος ο Πίπης κτυπούσε τις φτερούγες του από χαρά, άρπαξε με το ράμφος του μια μεταξωτή κόκκινη κορδέλα και την τύλιξε φτιάχνοντας ένα μεγάλο φιόγκο. Άρχισε να πετά ξένοιαστος όπου έφτασε σ'ένα πελώριο πράσινο έλατο. Εκεί τι να δει; Κόσμος μαζεμένος χειροκροτούσε χαρούμενος και το έλατο φορτωμένο με χιλιάδες στολίδια καμάρωνε στη μέση μιας μεγάλης σάλας. Σ'ένα κλωνάρι ένας μικρός Άγιος Βασίλης, ανοιγόκλεινε τα χέρια κτυπώντας παλαμάκια. Δίπλα λοιπόν στον Άγιο Βασίλη ακούμπησε ο Πίπης ο σπουργίτης τον κόκκινο φιόγκο.
-         Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα ευχήθηκαν όλοι. Σήμερα γεννιέται ο καλός μας Χριστούλης, που αγαπάει όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα τα καλά παιδάκια.
Ο καημένος ο Πίπης τα είχε χαμένα. Πως ζούσαν οι άνθρωποι. Τι όμορφα που ήταν με τόσο μεγάλη συντροφιά και πετούσε στα τραπέζια τσιμπολογώντας ψίχουλα και ζάχαρη από τους κουραμπιέδες.
-         Ξύπνα Πίπη, τι έπαθες; Άκουσε την φωνή της Μαρούσκας της σκιουρίνας, βαθιά σαν σε όνειρο. Τόση ώρα σου μιλά και συ έχεις μαρμαρώσει.
-         Μα τι έγινε; Ρώτησε ο Πίπης σαστισμένος.
-         Τι θες να γίνει; Παραμονή Χριστουγέννων είναι και όλοι στο δάσος πρέπει να ετοιμαστούμε για την μεγάλη γιορτή.
-         Ώστε δεν ονειρεύομαι; Είμαι εδώ μαζί σας; Ουφ! Ευτυχώς, ο καλός Χριστός που γεννιέται αύριο με λυπήθηκε.
-         Μα που νόμιζες ότι ήσουν: τον ρώτησε ο Μέλιος ο σκίουρος.
Και τι να κάνει ο Πίπης τους διηγήθηκε το όνειρο
-         Τώρα όμως νοιώθω ευτυχισμένος που βρίσκομαι ανάμεσά σας.
Το βράδυ όλα τα ζώα μαζεύτηκαν στο ξέφωτο του δάσους. Κρατούσαν κουκουνάρια, βελανίδια, κάστανα. 
-         Είμαστε όλοι έτοιμοι; Φώναξε η κυρά Μαρούσκα η σκιουρίνα, που είχε ξεπροβάλει από την πόρτα της φωλιάς της.
-         Ναι ναι, απάντησαν όλοι δυνατά
Φαντάζεστε την χαρά τους όταν μεμιάς τα κλωνάρια του δέντρου φωτίστηκαν από χιλιάδες λαμπιόνια και κόκκινες κορδέλες ανέμιζαν από αυτά.
-         Πολύ ωραία η ιδέα σου, φώναξε ο Πίπης.
-         Χρόνια πολλά, του είπαν όλα τα ζωάκια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είσαι πραγματικά ευτυχισμένος και χαρούμενος. 

 Από τότε κάθε χρόνο πυγολαμπίδες, σαν αληθινά λαμπιόνια φωτίσουν το δέντρο που κουρνιάζει ο Πίπης ο σπουργίτης για να του θυμίζουν το Χριστουγεννιάτικο όνειρο.


Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

2 σχόλια:

  1. Καλώς σας βρήκα...Χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά στη μπλογκογειτονιά μας...Αν σας αρέσει η παγκόσμια μυθολογία θα χαρώ πολύ να σας δω στο ταπεινό μου μπλογκοσπιτάκι. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή