Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το φορτηγάκι της αγάπης ...

Γεια σας ...
Χιόνι ακούμε αλλά χιόνι δε βλέπουμε
έτσι συνεχίζω τις βόλτες μου στην θάλασσα.





Εχθές πήγαμε με την Μαρκέλλα θέατρο
σε μια παιδική παράσταση και περάσαμε πολύ όμορφα.

Η παράσταση «Το Φορτηγάκι της Αγάπης» του Χάρη Γεωργιάδη παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.  


Αποτέλεσμα εικόνας για το φορτηγακι της αγαπης

Το θέμα που πραγματεύεται είναι η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και πώς αυτά μεταστρέφονται σε θετικά, με την καταλυτική παρουσία και δράση της Αγάπης.

Αποτέλεσμα εικόνας για το φορτηγακι της αγαπης

Πρόκειται για μια πάρα πολύ όμορφη και διαδραστική παράσταση, ιδανική για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά! Με απλά λόγια και τεχνικές, οι ηθοποιοί καταφέρνουν να περάσουν τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει η παράσταση. Επίσης, η συμμετοχή των μικρών θεατών στο έργο, δίνει ακόμη ένα έξτρα μπόνους στην ποιότητα της.

Λίγα λόγια για το έργο:

Αποτέλεσμα εικόνας για το φορτηγακι της αγαπης
Η παράσταση μας μιλάει για ένα φορτηγάκι το οποίο ήθελε διακαώς να γίνει τρένο! Επειδή δε βρίσκει άλλο τρόπο να το επιτύχει, σκέφτεται πως αν κάνει ότι και τα τρένα τότε πολύ πιθανό να μπορέσει να γίνει ένα από αυτά. Ξεκινάει λοιπόν ένα μεγάλο ταξίδι, έτσι ακριβώς όπως κάνουν τα τρένα, θεωρώντας έτσι ότι θα τους μοιάσει. Στον δρόμο όμως συναντά διάφορα παιδάκια, καθένα από τα οποία φέρει και από ένα αρνητικό συναίσθημα: λύπη, φόβος, σύγχυση, θυμός είναι λίγα μόνο από αυτά. Σε καθένα από αυτά τα παιδάκια-συναισθήματα που συναντά, δεν βρίσκει άλλο τρόπο από το να τους προτείνει να πάνε μαζί του, προκειμένου να τα παρηγορήσει. Έτσι, χωρίς καν να το καταλάβει, αρχίζει να φορτώνεται όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για το φορτηγακι της αγαπης
Τι θα κάνει τώρα το φορτηγάκι μας που το φορτίο του έχει γίνει βαρύ και ασήκωτο; Που έχει επωμιστεί όλα τα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου και δεν μπορεί πλέον να τα κουβαλήσει; Υπάρχει τρόπος να μεταστρέψει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά; να κάνει την λύπη χαρά και να αλαφρύνει το φορτίο του; και τι γίνεται με τον πρωταρχικό του στόχο; θα καταφέρει τελικά να γίνει τρένο;

Αποτέλεσμα εικόνας για το φορτηγακι της αγαπης
Πληροφορίες:

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (Στάση Μετρό Δάφνη, έξοδος από οδό Στριγγάρη)

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/ergotaxionspace/
Ένα βιντεάκι ακολουθεί για την παράσταση:



Όποιος δε έχει πάει τη συστήνω ανεπιφύλακτα για τα παιδιά.


Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας ...

Φιλάκια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου