Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Το σόι σου ...

Γεια σας ...
Ο καιρός δε θυμίζει και πολύ άνοιξη 
αλλά εμένα δε με πτοεί τίποτα
και συνεχίζω τις βόλτες στην θάλασσα.


Συνεχίζοντας με την καινούρια μου στήλη αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές
  θα σας παρουσιάσω  «Το σόι σου»


Μια σειρά που κατά λάθος την είδα ένα Σαββάτο απόγευμα
και την λάτρεψα.
Όμως, ας περάσουμε στο… ψητό. Ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρονών αντίστοιχα, και ένα πλήρες σετ συγγενών έκαστος –την οικογένεια του «άλλου»- για να τους ταλαιπωρούν και να τους υπενθυμίζουν ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δωρεάν. 
Το ψητό –για να μην ξεχνιόμαστε- κατέχει εξέχουσα θέση σε αυτή την ιστορία. Κάθε Κυριακή το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες –εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι που τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι πάντα ευχάριστες.
 Η συγκίνηση και το γέλιο εναλλάσσονται με καυγάδες, γκρίνιες και ανταγωνισμούς. Αν ακουστεί και κανένα «… το σόι σου» κανένας δεν εκπλήσσεται. Και οι δύο έχουν πολλά μαζεμένα για το σόι του άλλου. 
 
Ας αρχίσουμε από το σόι εκείνου: Ο μπαμπάς, Μενέλαος Τριανταφύλλου (Παύλος Ορκόπουλος), είναι ονομαστός νευρολόγος της Αθήνας με μετοχές σε γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Άνθρωπος πράος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, αποφεύγει τις συγκρούσεις και αφήνει στη γυναίκα του το κουμάντο της κοινής ζωής τους.

 Η γυναίκα του πάλι, Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), είναι άλλο κεφάλαιο. Εικαστική καλλιτέχνης στο επάγγελμα, συμπεριφέρεται σαν ονειροπαρμένη όμως είναι εξαιρετικά κτητική και δεικτική -οι παρεμβάσεις της στη ζωή των παιδιών της είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων. Εκτός του Σάββα, ο Μενέλαος και η Αλεξάνδρα έχουν δύο ακόμα γιους: Τον Κωνσταντίνο, φαρμακοποιό, παντρεμένο με ένα παιδί, διαζευγμένο και ξαναπαντρεμένο με την Αντωνία, και τον Άρη, φοιτητή της ιατρικής, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και σουξέ στις γυναίκες.
 
Και ας περάσουμε στο σόι εκείνης: Στην κεφαλή του οικογενειακού τραπεζιού κάθεται ο Βαγγέλης Χαμπέας (Γιώργος Γιαννόπουλος), επιχειρηματίας κρεοπώλης, αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος, άνθρωπος της πιάτσας. Στο πλευρό του βρίσκεται η συμβία του, Χαρούλα Χαμπέα (Ρένια Λουιζίδου), νοικοκυρά, καπάτσα και φιλάρεσκη, που κατευθύνει τον άντρα της με σιδερένια πυγμή χωρίς αυτός να παίρνει χαμπάρι το παραμικρό. 
Το ζεύγος, εκτός της Λυδίας, έχει τέσσερα ακόμα παιδιά: Την Όλγα, άνεργη φιλόλογο με πνευματικές αναζητήσεις, παντρεμένη με τον Μιχάλη, ψυκτικό, λαμόγιο και παράπονο μεγάλο του πεθερού του -η Όλγα έχει μία δίδυμη αδερφή η οποία ζει στο εξωτερικό και δεν θα μας απασχολήσει προς ώρας. Τον Διονύση, που είναι άφραγκος, μουσικός παραγωγός, χύμα και μαμόθρεφτος, τα τελευταία χρόνια έχει δεσμό με την Αλίνα, η οποία ασχολείται με μαθήματα γιόγκα. Και την Μπέλα, που δουλεύει -όποτε το θυμηθεί και θέλει- στο ταμείο του οικογενειακού κρεοπωλείου, η μεγάλη γκρίνια της είναι για τα ανύπαρκτα ερωτικά της. Και ενώ όλα βαίνουν κατ’ ευχήν όλη την εβδομάδα –τις εργάσιμες ημέρες, εννοείται- και ο Σάββας με τη Λυδία τρέχουν να προλάβουν δουλειές και σπίτι, την Κυριακή, η οικογενειακή γαλήνη τους διαταράσσεται.
 
Πότε με ευθύνη των Τριαντάφυλλων, πότε με ευθύνη των Χαμπέων, οι οικογενειακές συναθροίσεις γύρω από το τραπέζι αποκτούν επεισοδιακό χαρακτήρα, δικαιολογώντας το γνωστό «… το σόι σου». 


Το σκηνοθετεί ο Νίκος Ζαπατίνας. Το σενάριο είναι των Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκου Μήτσα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα. 
Το σόι σου παίζεται στον Alpha κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 
στις 21.00 και είναι πολύ όμορφη σειρά.

Απόσπασμα από το τραγούδι "Μαλλιά κουβάρια" 
ακούγονται στους εναρκτήριους τίτλους της σειράς 
 σε ερμηνεία: Ηλιάνα Τσαπατσάρη
μουσική: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
στίχοι: Λάκης Λαζόπουλος

Εσείς το βλέπετε;


Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

2 σχόλια:

  1. Το βρήκα στα δημοφιλή σου και δε μπορούσα να μη σχολιάσω, καθώς λατρεύω τη σειρά αυτή. Πρόσφατα έκανα σχετική ανάρτηση κι εγ΄ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή